TURNEU

Turneul Internațional Wheelchair Tennis Arges Open

BRD WHEELCHAIR TENNIS OPEN 2018 PITESTI 

 

In perioada 2 – 5 August 2018 se va desfasura la Bascov, in judetul Arges, “BRD ARGES OPEN – Wheelchair Tenis” – eveniment sportiv dedicat tenismenilor paralimpici.
Evenimentul, unic in Romania, va fi organizat de catre Asociatia Sportiva MISENA, Asociatia Primii Pasi Spre Performanta si Tenis Club AS Pitesti si se afla sub inaltul patronaj al Federatiei Romane de Tenis si al Federatiei Internationale de Tenis.
La acest eveniment vor participa 40 tenismeni in scaun rulant din intreaga lume.
F.R.T impreuna cu principalul sponsor BRD relanseaza cu aceasta ocazie programul de vizibilitate si sensibilizare a opiniei publice in vederea luptei impotriva discriminarii si pentru promovarea turneelor de tenis in scaun rulant.
Programul nostru prin conceptul „Tenisul trebuie sa fac parte din patrimoniul fiecarei familii din Romania“, are la baza prin implicarea BRD si BRD Asset Management, dezvoltarea tenisului si pentru persoanele cu dizabilitati avand in vedere interesul inalt pe care tenisul il suscita in Romania.
Impreuna vom face posibila organizarea acestor doua turnee in calendarul Federatia Internationala de Tenis punand Romania pe harta respectului pentru fiinta umana oferind posibilitatea ca acesti minunati sportivi sa ne incante cu maiestria lor.
Prezenta televiziunilor va face cunoscuta aceasta manifestare nobila, in care nu exista diferenta iar tenisul genereaza valori morale, de solidaritate, toleranta si fair play, contribuie la o implinire sociala.
In anul anterior au participat 32 de sportivi din 10 tari: Italia, Spania, Grecia, Turcia, Croatia, Irak, Franta, Israel, Republica Moldova, Romania.
La evenimentul de anul acesta vor participa 45 tenismeni in scaun rulant din intreaga lume.
Primul turneu organizat in Romania a avut loc in anul 2015 si pana in prezent s-au organizat 6 turnee internationale de tenis in diverse orase din tara pentru a promova tenisul de camp in randul persoanelor cu dizabilitati, in Romania fiind 7 sportivi cu dizabilitati care practica tenisul de camp in scaun rulant si sunt in clasamentul ITF.
1976 constituie anul de naştere al acestei discipline sportive, când Brad Parks a început să joace tenis de câmp din scaun rulant. Fost schior de perfomanţă, acesta a suferit un accident în urma căruia a fost nevoit să se deplaseze într-un scaun cu rotile. În acest context, lui i-a venit ideea de a iniţia apariţia un nou sport. În scurt timp, tenisul în scaun rulant a devenit unul dintre cele mai populare din lume şi se integrează perfect cu tenisul clasic, meciurile putând avea loc pe orice teren standard şi fără modificări pentru rachete sau mingi.

Sportul a luat amploare în anii 1980, atunci când Franța a devenit prima țară din Europa care a pus la punct un program specific de wheelchair tenis .

Astăzi, tenisul in scaun rulant este unul dintre sporturile in scaun rulant cu cea mai rapidă creștere din lume.

Sportivii concurează în serii de turnee, printre care Grand Slams: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open, plus single-urile și dublurile Masters.

BRD Arges WheelchairsTennis 02 Aug – 05 Aug 2018 Arges, Romania